Bodhi Beach

Must-go deze zomer

03/03/2024

BODHI BEACH: NIEUWE STRANDTENT OP HET ZUIDSTRAND Bodhi Beach is een leuke nieuwe strandtent op het Zuidstrand van Zandvoort en heeft het oude - fijne - plekje van Ajuma ingenomen. Je kunt hier alleen lopend komen en daardoor ben je echt even van de wereld. Must-go deze zomer!

RELAXTE PLEK

Bodhi 2BBeach 2BZandvoort 2BStrandtenten 2B1 960w

Aan het einde van de boulevard loop je het strand op. Je laat Zandvoort achter je. Je komt op een mooi breed strand, met hoge duinen. Misschien spot je wel een zeehond in het water. En dan zie je Bodhi Beach. Een leuke frisse, kleinschalige en relaxte plek, waar niets hoeft. Een plek die on-Nederlands aanvoelt. De eigenaren - afkomstig uit Haarlem - hebben 12 jaar in Panama gewoond en daar een hotelletje gehad. Op deze mooie plek op het Zuidstrand hebben zij nu hun eigen stukje buitenland gevonden, dat hen doet denken aan hun tijd in Panama.

TROPISCH SCANDINAVISCH

Bodhi 2BBeach 2BStrandtent 2BZandvoort 2B2 960w

Je ploft neer op een strandbedje, op het terras of in een van de heerlijke hangmatten. Je hebt het gevoel dat je ergens ver weg bent op een tropisch of Spaans eiland (of in Panama). Het voelt als een mini-vakantie!! Binnen is het mooi beachy ingericht, beetje Tropisch Scandinavisch. Ook bij minder weer (na een strandwandeling of een wandeling door de Waterleidingduinen) zit je hier goed. Er is een fijne houtkachel om je op te warmen.

HEERLIJK BEACH FOOD

Bodhi2BBeach2BStrandtent2BZandvoort2B1 960w

Bodhi Beach is open voor ontbijt, lunch en diner. De eigenaresse kookt zelf en superlekker! Van Italiaans tot Aziatisch, allemaal vers gemaakt en veel biologisch en vegetarisch. Heerlijke verse springrolls (vega of met kip), Thaise salade met king prawns, avocado en koriander, Melanzane alla parmigiana, maar ook snacks als zoete aardappelfriet met alioli of de vegetarische bitterballen van Ajuma. Op de menukaart staan speciale gerechtjes voor de kleintjes, zoals Pitabroodje ham/kaas, poffertjes of pasta napolitana. Kinderen vermaken zich hier trouwens prima. Er staat buiten een kleine trampoline en binnen een hele doos met spelletjes.

NAAKTSTRAND

Bodhi 2BBeach 2BStrandtent 2BZandvoortjpg 960w

Bodhi Beach bevindt zich op het naaktstrand, maar dat betekent niet dat je uit de kleren moet. Op het terras is het gewoon ‘gekleed’, op de bedjes op het strand mag je naakt, maar ook gewoon je bikini aanhouden.

HOE KOM JE ER?

Bodhi2BBeach2BStrandtent2BZandvoort2B6 960w

Het is het handigste om je fiets of auto helemaal aan het einde van de boulevard te parkeren (bij Havana). Vanaf daar loop je in 10 minuten over het strand naar Bodhi Beach (te herkennen aan de palmbomen). Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten. Goed te doen, het is de moeite waard!   BODHI BEACH Zuidstrand 2 Elke dag: tijdens schoolvakanties (6 juli – 2 sept) Wo t/m zo: rest van het seizoen  

magnifier