De natuur in met kids

Er is van alles te zien en te beleven

17/03/2024

Zandvoort is omringd door schitterende natuur. Heerlijke gebieden waar je ook leuk met kinderen naar toe kunt gaan. Er is van alles te zien en te beleven. 

STRUINEN IN DE WATERLEIDINGDUINENHertjesZandvoortKidsWinterinZandvoort 960w

Wat is er leuker dan struinen door de duinen? Van de paden af, het mag gewoon in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Op zo’n ontdekkingstocht spot je altijd wel herten, daar lopen er genoeg van rond. En misschien een vos? Of een ijsvogel? Ik vind het met kids altijd leuk om een stukje van de Groene Route te lopen vanaf de ingang bij de Zandvoortselaan (hier zit ook een restaurantje met een speeltuintje). Je komt dan al snel bij hoge zandduinen. Kinderen vinden het heerlijk om hierop te klimmen en vanaf te rennen. Beklim links van het pad ook een van de hoogste duintoppen van de Waterleidingduinen voor een super uitzicht. 

AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN | INGANG ZANDVOORTSELAAN

Zandvoortselaan 130Zandvoort aan Zee

ACTIVITEITEN MET KIDS

NATIONAAL PARK KENNEMERDUINENSpeeltuinKennemerduinenKidsZandvoort 960w

Bij het Duincafé van het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zit sinds kort een mooie natuurspeeltuin. In de speeltuin tref je naast klimhutten en waterpompen ook twee houten wisenten aan, geïnspireerd op de echte wisenten die in het park rondlopen. Vanaf het terras van het Duincafé - met heerlijke biologische hapjes en drankjes - heb je zicht op de speeltuin, maar je mag je koffietje ook mee de speeltuin in nemen. In het park zelf is ook nog van alles te doen. Je kunt er mooi fietsen en wandelen, wisenten spotten, zwemmen in ’t Wed en er worden allerlei activiteiten georganiseerd (speurtochten!). Er zit ook een leuke winkel bij met allerlei natuurlijke en verantwoorde spulletjes. 

NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND

Zeeweg 12Overveen – Ingang Koevlak

ACTIVITEITENZWEMMEN IN ’T WEDKIDS

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier