Zomers genieten in de Haltestraat: elke avond autovrij

Echt een straat om te flaneren

17/03/2024

Na het succes van vorig jaar, is ook deze zomer de Haltestraat weer autovrij in de avonduren. Zo wordt de straat in de avond een heerlijke plek om te flaneren, te winkelen, een drankje te doen, een hapje te eten of te gaan dansen. De straat is autovrij van 27 juni t/m 25 september tussen 17.00 en 02.00 uur.

MEER TERRASSEN & FLANEREN

BannerHaltestraatSocialMedia 1920w

De Haltestraat is vooral bekend als uitgaansstraat met restaurants en barretjes. Nu de straat deze zomer in de avonduren autovrij is, komt er voor deze horeca meer terrasruimte. Je kunt dan rustig uit eten of een drankje drinken zonder verkeer dat steeds langsrijdt. Dat geeft een rustiger straatbeeld, meer ruimte voor voetgangers en het wordt extra gezellig. In plaats van naar auto’s kijken, kun je mensen kijken, want het wordt echt een straat om te flaneren.

VEELZIJDIGE HALTESTRAAT

Haltestraatfoto1 1920w

Maar het is niet alleen uitgaan in de Haltestraat. De Haltestraat is een enorm veelzijdige straat. De straat is ongeveer 500 meter lang en je vindt er zo’n 65 verschillende zaken, waarvan 25 horecagelegenheden. Naast leuke plekken voor koffie, lunch, diner, een ijsje, een wijntje/biertje en een dansje kun je in de Haltestraat ook prima winkelen (o.a. kleding, bloemen en heerlijk eten voor thuis), naar de kapper, zonnebank of een beautybehandeling, fietsen huren, je sleutel halen voor je guesthouse, de was doen of naar het casino.

AUTOVRIJ IN DE AVOND

De Haltestraat zal tijdens de zomer in de avonden tussen 17.00 en 02.00 uur op drie plekken afgesloten worden voor auto’s en gemotoriseerd verkeer: bij het Raadhuisplein, bij de Zeestraat en bij de Pakveldstraat. Bij deze ingangen zijn in de avonden stewards van ATC aanwezig die de bezoekers welkom heten, informeren over wat er te doen is in de Haltestraat en in de gaten houden of mensen zich aan de regels houden. Overdag kun je nog wel gewoon met de auto of scooter komen. Met de fiets ben je zowel overdag als ’s avonds welkom. Maar als het 's avonds druk is met voetgangers kunnen fietsers het beste even afstappen.

Haltestraatfoto2 8e7b1664 1920w

MOOIE ZOMERAVONDEN

De Gemeente Zandvoort draagt op deze manier graag bij aan een sfeervollere en veiligere Haltestraat in de avond. Een autovrije straat wordt door toeristen altijd erg op prijs gesteld en zie je ook veel terug in andere toeristische plaatsen. De gemeente hoopt dan ook dat er heel wat mooie zomeravonden beleefd mogen gaan worden in de Haltestraat dit jaar, zowel door de ondernemers, de Zandvoorters als de bezoekers.

ZOMERS GENIETEN IN DE HALTESTRAAT

Elke avond autovrij tussen 17.00-02.00 uur

27 juni – 25 september 2022

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier