Kerst in Zandvoort

Muziek en gezelligheid

17/03/2024

Rond de kerstdagen is het gezellig in Zandvoort. Verschillende strandtenten zijn de hele winter open en maken het gezellig met vuurkorven, warme choco en gluhwein. Er is een schaatsbaantje in het dorp, een oliebollenkraam op het Raadhuisplein en de traditionele Nieuwjaarsduik op Nieuwjaarsdag.

Noble2BTree2BKerst 1920w

KERSTMARKTEN

Op 26 november vindt de Winterfair plaats in Zandvoort. Een markt met zo'n 80 kramen op de Grote Krocht, Raadhuisplein, Kleine Krocht en het Gasthuisplein. Naast winterse producten vind je hier ook warme drankjes en lekkere hapjes. De Kerstmarkt in Haarlem is van 8 tot 10 december met meer dan 350 kramen. Renato's in Bloemendaal aan Zee organiseert op 9 & 10, 16 & 17 en 23 & 24 december ook een leuke kerstmarkt: met eetkraampjes, winterterras in kerstsfeer, muziek en gezelligheid.  

KERSTSFEER BIJ DE STRANDTENTEN

De strandpaviljoens die de hele winter open zijn maken het met Kerst extra gezellig met vuurkorven, warme choco en gluhwein bij de buitenbar. Kinderen kunnen marshmallows opwarmen in de vuurtjes. De meesten hebben rond de kerstdagen ook een speciaal Kerstmenu of een Kerstbrunch

IJSBAANTJE OP HET RAADHUISPLEIN

De leukste kerstvakantie-activiteit voor de kids in Zandvoort en de regio, het ijsbaantje op het Raadhuisplein voor Noble Tree Cafe. Een gezellige plek waar iedereen samenkomt voor een warme choco of een gluhwein. 

SPROOKJESWANDELING

Zaterdag 16 december van 16.00-19.00 uur is er een sprookjeswandeling rond het Kerkplein in Zandvoort. Er is een kerstman en er zijn vele sprookjesfiguren. In de kerk is een poppenkast. Kinderen mogen ook verkleed komen. Met een toegangsbewijs van € 5,- (te koop bij de Bruna of op de dag zelf bij de kassa op het Kerkplein) kun je meedoen aan de vossenjacht. 

KERSTSAMENZANG

Bij het Wapen van Zandvoort op het Gasthuisplein is op kerstavond (24 december) om 21.00 uur Kerstsamenzang. 

KERSTTHEATER VOOR KINDERENIn Theater Elswout zijn rond Kerst en Oud- & Nieuw verschillende leuke voorstellingen. Kijk op hun agenda voor meer info. 

ZANDVOORT TAKE-AWAY WALK - ROUTE

Wil je een leuke & verrassende wandeling maken door Zandvoort, door de duinen en over het strand? Bestel dan de Zandvoort Take-Away Walk - Route. Deze brengt je ook nog eens langs allerlei leuke plekjes voor een warme choco, soepje, poffertjes of gluhwein. 

HERTEN SPOTTEN IN DE DUINEN

In de Amsterdamse Waterleidingduinen ga je zeker herten zien, vaak al bij de ingang. Als je dieper de duinen in gaat zie je misschien ook nog een vos. Je kunt hier verschillende lange en korte wandelingen maken die ook leuk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld de Bunker-wandeling. Neem in ingang op de Zandvoortselaan. Hier kun je ook nog even koffie of een warme choco drinken bij Dune aan de Duinrand

WANDELEN DOOR DE DUINENIn Nationaal Park Zuid-Kennemerland (ingang op de Zeeweg in Overveen) kun je ook hele mooie wandelingen maken, zelf of onder begeleiding. Er worden altijd heel veel leuke activiteiten en excursies georganiseerd, ook voor kinderen. Kijk voor een compleet overzicht op de website van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bij het Duincafe kun je pannenkoeken eten of iets warms drinken. Er is ook een mooie natuurspeeltuin. Voorgaande jaren werd hier ook een kerstmarkt georganiseerd. 

STRANDWANDELING

Maak een mooie lange wandeling over het strand richting Noordvoort. Een prachtig en rustig natuurreservaat tussen Zandvoor en Noordwijk. Hier staan palen in het water, maar er is ook een pad in de zeereep. 

LOCAL X-MAS SHOPPING

Zoek je nog wat mooie kersttakken, -versieringen of cadeau's? Ga dan eens kijken bij bloemiste Hanneke Voit. In dit oude vissershuisje verkoopt zij de mooiste spullen. Of ga langs bij bij Fera in de Haltestraat. Bij IJzerhandel Zantvoort is de jaarlijkse kerstbomenverkoop, die dit jaar start op 5 december, altijd heel gezellig. Lees meer over shops in Zandvoort

NIEUWJAARSDUIK

Traditiegetrouw vindt op 1 januari de Nieuwjaarsduik plaats. Je kunt je aansluiten bij de 'georganiseerde' versie in Zandvoort (ter hoogte van het BadhuispleinStrandafgang 10 - feest start om 12.00 uur met een dj, 13.45 warming-up en 14.00 de duik) of Bloemendaal (bij San Blas), of er zelf eentje initieren met vrienden of familie. Kijk voor meer informatie op nieuwjaarsduikzandvoort.nl. GEZELLIGE FEESTDAGEN! LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier