Parnassia

Een heerlijke plek voor koffie, lunch, borrel of diner

03/03/2024

PARNASSIA AAN ZEE: HEERLIJKE (WERK)PLEK AAN ZEE In 2018 bestond Parnassia 60 jaar. Tijd voor een complete metamorfose, vond de nieuwe eigenaar, Michael Kras uit Zandvoort. Dit seizoen draait het voor het eerst volgens het nieuwe concept. Vooral het interieur is grondig aangepakt. Het is niet alleen een heerlijke plek geworden voor een koffietje, lunch, borrel of diner, maar ook om te werken, of voor een meeting of event.

NATUUR, NATUUR, NATUUR

ParnassiaStrandtentenZandvoortBloemenaal1C 960w

Parnassia ligt boven op een duin, midden in de Kennemerduinen, weg van de drukte van Bloemenaal aan Zee. Hierdoor heb je aan alle kanten (zelfs vanuit de toiletten) een mooi uitzicht. Over zee, het strand, de duinen en de lucht, die altijd weer anders zijn. Het paviljoen ademt dan ook natuur! Binnen is veel gewerkt met hout en planten. De natuurlijke plantenwand (ze zijn echt!) versterkt dit gevoel. Ook zijn er twee heerlijke houtkachels waardoor je hier op frissere dagen ook gezellig zit. Het grote terras is door de zitjes en schaduwplekken ook erg mooi en wat knusser geworden.

DE JEEP

Parnassia2BStrandtenten2BZandvoort2Bnw 960w

Eye-catcher in het interieur is de Jeep! Deze staat prominent en stoer in het paviljoen en geeft het echt een beachy-look. Kinderen vinden 'm geweldig, want je mag er in klimmen! Wel betreden op eigen risico... Het is sowieso een leuke plek om met kinderen naar toe te gaan, want sinds kort zit er op het terras ook een speeltuin - een echte yellow submarine. Eten doe je er ook heerlijk. Bijvoorbeeld Eggs Florentine (of Benedict) als ontbijt, Parnassia (Vega) Burger voor lunch, Vega curry, Pompoen-zoete aardapppelsoep, Pasta kokkels, Fish & Chips of Duinaardappeltjes voor diner. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische- en seizoensproducten.

WERKEN AAN ZEE

ParnassiaStrandtentenZandvoortBloemendaal 960w

Er zijn verschillende fijne plekken waar je even rustig kunt zitten werken of lezen. Hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt. Lekkere werkplek aan zee aan mooie lange leestafels, waar je natuurlijk ook gezellig met je hele familie kunt zitten.

EVENTS & MEETINGS

ParnassiaVergaderennwStrandtentenZandvoortBloemendaal 960w

Parnassia aan Zee heeft ook de eventruimtes grondig aangepakt, waardoor het zeer geschikt is voor de zakelijke markt. Er zijn vier prachtige ruimtes, die allemaal uitkijken over het strand, de duinen of de zee. Ook hier weer veel groen, hout en planten. Er zijn zalen voor kleine groepen, maar ook een theaterzaal voor 200 personen! Dat is toch wel bijzonder, zo direct aan het strand. Hier kun je echt op niveau een event aan zee organiseren. Of trouwen natuurlijk!

JAARROND OPEN

ParnassiaaanZeeZandvoortStrandtentenlast 960w

Parnassia aan Zee heeft z'n identiteit van vroeger weten te behouden. Zoals ze zelf zeggen: 'het is een verlengstuk van de omgeving waar het zich bevindt: tijdloos, simpel en met karakter die deze plek verdient'. En het mooie is, ze zijn het hele jaar door open! Fijne plek om naar toe te gaan en te combineren met een duin- of strandwandeling!  

PARNASSIA AAN ZEE

Parnassiaweg 1 - Overveen (Bloemendaal aan Zee)

(Groot parkeerterrein/betaald parkeren)

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL  

magnifier