Restaurants

Een lijstje met onze favoriete

03/03/2024

RESTAURANTS IN EN OM ZANDVOORT Uiteten in Zandvoort kan niet alleen op het strand, maar ook bij leuke restaurants in en om Zandvoort. Hieronder een lijstje met onze favoriete restaurants.

GRAND CAFE NEUF

Grand Cafe Neuf a3ebc546 1920w

Cafe Neuf is een van de bekendste cafes van Zandvoort. Recentelijk is het cafe helemaal opgeknapt en omgedoopt tot Grand Cafe Neuf. Een fijn Grand Cafe met een heerlijk zonnig terras. Een prima plek om gezellig wat te eten, mensen te ontmoeten, te borrelen, voetbal te kijken en te biljarten.

GRAND CAFE NEUF

Haltestraat 25 - Zandvoort

@grand_cafe_neuf

LE BAR

La Bar 1920w

Op het Kerkplein vind je boutique hotel, bistro & wijnbar Le Bar. Een mooi klein restaurantje in Franse stijl met een heerlijke kaart (veel seafood) en heel veel (ook biologische) wijnen. Op een mooie plek in Zandvoort, recht tegenover de kerk met een doorkijkje naar de Poststraat. Met boven het restaurant drie hele mooie kamers. Een gezellige plek om te ontbijten, koffietje te drinken, te lunchen, wijntjes te drinken en heerlijk te dineren.

LE BAR - EAT DRINK SLEEP REPEAT

Kerkplein 1 - Zandvoort

@le.bar.eat.drink.sleep.repeat

THE LOCAL BISTRO

The2BLocal2BBistro2BZandvoort2BRestaurant2B2 1920w

The Local Bistro is een sfeervol, kleinschalig restaurant van goede kwaliteit met heerlijk Frans Bistro eten en heerlijke wijnen. Je zit er binnen leuk, maar ook buiten op het terras. Lees hier meer over The Local Bistro.

THE LOCAL BISTRO

Zeestraat 38 - Zandvoort

www.thelocalbistro.nl

@thelocalbistro_zv

ZIZO LOUNGE

Zizo binnen 1920w

Op de boulevard direct aan zee zit Zizo Lounge. Hier kun je heerlijke sushi en andere Aziatische gerechten eten, met uitzicht op zee. In de zomer gaan de grote ramen open. Je krijgt alles geserveerd op grote schalen, perfect voor shared dining. Op dinsdagen Vegan Tuesday en bezorging mogelijk in Zandvoort.

ZIZO LOUNGE

Fenemaplein 2 (Palace Hotel) - Zandvoort

www.zizolounge.nl

@zizo.lounge

NOYA ZANDVOORT

Noya2 1920w

Gezellig en knus restaurantje in de Haltestraat (voorheen De Drie Aapjes) waar je heerlijke Libanese mezza's kunt eten. De keuken is een mix van het Midden-Oosten en Europa, gebaseerd op de roots en reizen van de eigenaren. Alle gerechten worden bereid op de houtskoolgrill met kruiden die ze zelf importeren en verkopen.

NOYA ZANDVOORT

Haltestraat 58

www.noyazandvoort.nl

MEL'S PINTXOS

MelsPintxos2 1920w

In een bijzonder pandje bij de zogenoemde 'Kippentrap' op de Zeestraat vlakbij het station vind je het gezellige restaurantje Mel's Pintxos, waar je heerlijke Pintxos & Tapas kunt eten en lekkere Spaanse wijntjes kunt drinken. De eigenaren Hanneke en Jeroen hebben 31 jaar een strandpaviljoen gerund, hebben dat verkocht en zijn op pintxos-cursus gegaan in San Sebastian. Open van donderdag t/m zondag van 17.00-24.00 uur.

Mels Pintxos 1 1920w

MEL'S PINTXOS

Zeestraat 44

@melspintxos

MMX ITALIAN RESTAURANT

Restaurant MMX 1920w

Echt Italiaans eten doe je bij restaurant MMX in de Haltestraat. Hier eet je heerlijke huisgemaakte pasta's en Italiaanse specialiteiten, zoals Pasta al Parmigiano en Zeebaars in zoutkorst. En heerlijke pizza's. Een van de eigenaren is Italiaans en ook de koks komen uit Italie. Dat proef je! Binnen is het sfeervol en gezellig. Je kunt ook buiten op het terras eten (met terrasverwarming). In de maanden juli, augustus en september is het terras uitgebreid en de Haltestraat in de avond alleen open voor voetgangers.

MMX ITALIAN RESTAURANT

Haltestraat 13 - Zandvoort

www.mmx-zandvoort.nl

ROND ZANDVOORT

BelleBistroZandvoort 1920w

LA BELLE BAR BISTRO (BENTVELD)

Als je vanuit Heemstede via Aerdehout naar Zandvoort rijdt over de Zandvoortselaan kom je automatische langs La Belle Bar Bistro een gezellig en sfeervol restaurant waar ook veel mensen uit de buurt komen. Je komt er ook langs als je over de oude trambaan naar Zandvoort fietst. Je kunt er heerlijk eten. De kaart is Franse bistrostijl, in met in de zomer Seafood en in de herfst Wildgerechten. Buiten zit je ook gezellig op het terras.

LA BELLE BAR BISTRO

Zandvoortselaan 363 - Bentveld

@la_belle_bentveld

RON GASTROBAR BIJ DE C (BLOEMENDAAL)

Op een mooie plek in de duinen bij 't Kopje van Bloemendaal zit sinds het november 2023 Ron's Gastrobar Bij de C. Betaalbare gerechten en een informele sfeer. Een menu van makkelijk deelbare gerechten en heerlijke specials. Ook evenementenlocatie.

RON GASTROBAR BIJ DE C

Hoog Duin en Daalseweg 6 - Bloemendaal

@rongastrobarbijdec

BUITENPLAATS PLANTAGE (VOGELENZANG)

Op 10 minuten met de auto of 20 minuten met de fiets licht Buitenplaats Plantage. Een fantastisch restaurant in een oude rozenkas, 100% organic, gebaseerd op het principe Slow Food, Slow Mood. Het eten is hier heerlijk. Alles wordt met aandacht bereid. Binnen zit je fijn aan lange tafels of juist bij het zitje bij de haard. Buiten staan heerlijke loungebanken. Je hebt hier mooi uitzicht over de bollenvelden. Leuk als je de omgeving wilt verkennen, met de auto of met de fiets. Leuke plek ook voor een koffietje, lunch of borrel.

BUITENPLAATS PLANTAGE

Vogelenzangseweg 49A - Vogelenzang

www.buitenplaatsplantage.nl

@buitenplaatsplantage

RESTAURANT DE BOKKEDOORNS (OVERVEEN)

Wil je een avond echt uitgebreid dineren, ga dan naar fine-dining Restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Het restaurant met twee Michellinsterren ligt schitterend in de duinen aan een meertje. Vanuit binnen heb je daar een mooi uitzicht op, maar vanaf het terras helemaal. Het restaurant is recentelijk helemaal gestyled en heeft een mooie chique uitstraling. Echt voor een avondje uit!

RESTAURANT DE BOKKEDOORNS

Zeeweg 53 - Zandvoort

www.bokkedoorns.nl

@debokkedoorns

SOUTHERN CROSS (HEEMSTEDE)

Dit Australische restaurant ligt in Heemstede op de weg naar Zandvoort. Een bijzonder restaurant met heerlijk Australian food. Denk aan crocodile bitterballs, kangaroo ragout, Aussie style ossenworst en Barramundi fishcakes. Echt iets anders dus. Het restaurant is mooi ingericht en heeft een fijn terras aan de achterzijde.

SOUTHERN CROSS

Zandvoortselaan 24 - Heemstede

www.southern-cross.nl

@southerncrossheemstede

HAARLEM

In Haarlem zijn heel veel leuke & goede restaurants te vinden. Op Haarlem City Blog vind je hier meer informatie over.

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

 

magnifier