De leukste speeltuinen in en om Zandvoort

Voor kinderen van alle leeftijden

17/03/2024

Eigenlijk maak je kinderen al gewoon heel blij met naar het strand gaan. Maar er zijn ook een paar hele mooie (natuur)speeltuinen in en om Zandvoort. Hieronder een overzichtje. 

SPEELTUIN GESTRANDLakens gestrand restaurant zitgedeelte openhaard d2e9a05f 1920wHeerlijke speeltuin midden in de duinen bij restaurant Gestrand op Camping De Lakens. Ook als je niet op de camping staat kun je hier gewoon naar toe. Glijden vanaf de superhoge glijbaan, klimmen in de uitkijktoren, tokkelen vanaf de kabelbaan, een piratenschip beklimmen, of gewoon schommelen en spelen met water. Echt een leuke speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Bij restaurant Gestrand haal je een koffietje of kun je lunchen, borrelen en dineren. In de wintermaanden open in de weekenden. LEES HIER MEER OVER GESTRAND.

RESTAURANT GESTRAND - CAMPING DE LAKENS

Zeeweg 60 - Bloemendaal aan Zee

Open van maart t/m oktober. In de wintermaanden alleen open in de weekenden.

www.restaurantgestrand.nl@gestrandbloemendaal

SPEELTUIN NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLANDSpeeltuin2BKennemerduinen2BKids2BZandvoort 1920wBij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland vind je deze mooie natuurspeeltuin met klimhutten, waterpompen en twee houten wisenten (soort bizons), geïnspireerd op de echte die in het park rondlopen. Bij het Duincafe haal je een koffietje of eet je een pannenkoek. In het park zelf is ook nog van alles te doen met kinderen. Je kunt er mooi fietsen en wandelen, wisenten spotten, zwemmen in ’t Wed en er worden allerlei activiteiten georganiseerd (tentoonstellingen, excursies en speurtochten).

NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND

Ingang Koevlak: Zeeweg 12 – Overveenwww.npzuidkennemerland.nl en Activiteitenkalender

@nationaalparkzuidkennemerland

@duincafe.kennemerduinen

SPEELTUIN KRAANTJE LEKKraantjeLekZandvoortKidsSpeeltuin 1920wKraantje Lek is een bijzondere en historische plek in de duinen tussen Zandvoort en Haarlem. Aan de voet van een hoog duin (leuk voor kids om vanaf te rennen) bij een holle boom (leuk om in te verstoppen), een mooi oud huisje, heerlijk eten (o.a. pannenkoeken) en een superleuke speeltuin. Vanuit Zandvoort fiets je er via het Visserspad naar toe. Dit pad liepen Zandvoortse vissersvrouwen met de visvangst van hun mannen, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Onderweg namen ze een pauze bij Kraantje Lek. 

KRAANTJE LEK

Duinlustweg 22 - Overveen

www.kraantjelek.nl

@kraantjelekoverveen

SPEELZANDTKinderen2BZandvoort 1920wAls je vanaf de Zuid-Boulevard door de duinen richting Noordwijk fietst, kom je na 20 minuten bij deze duinspeeltuin bij Langevelderslag (ook met de auto te bereiken). Deze speeltuin is ligt schitterend aan de duinen. Leuke speelelementen voor grote en kleine kinderen. Zelf kun je vanaf het terras van Strandplaats Nederzandt dat er direct aan grenst een beetje een oogje in het zeil houden. Er is ook een Pannenkoeken Kasteel bij, maar je kunt ook verse frietjes of pizza halen als je richting zee loopt. 

SPEELZAND BIJ STRANDPLAATS NEDERZANDT

Langevelderslag 52-54 - Langevelderslag

speelzandt.nl / @speelzandtnederzandt.nl

@strandplaats_nederzandt

WILDE BEESTENPADSpeeltuin Wildebeestenpad 1920w

In Zandvoort-Noord bij het Van Pageepad (richting de hockey- en voetbalvelden) vind je het Wildebeestenpad. Hier staan

verschillende palen met afbeeldingen van dieren erop, met een QR-code erbij voor leuke weetjes over het dier. Het is een leuke korte wandeling door een mooi stukje duingebied en komt uit bij een speeltuintje. De dieren zijn door kunstenaar William Lord gemaakt van gerecyclede houten palen van oude speeltoestellen. Spaarnelanden maakte de beesten op maat, lakte het af en plaatste ze terug in de natuur. Ook Gemeente Zandvoort en Team Sportservice Zandvoort waren erbij betrokken.

WILDEBEESTENPAD

Van Pageepad - Zandvoort-Noord

SKATEPARK ZANDVOORTSkatepark Zandvoort 60fe077c 1920w

Vlakbij het Visserspad, op de hoek van de Tollensstraat en de Van Lennepweg ligt langs het spoor het Skatepark Zandvoort. Een superleuk skatepark voor stuntsteps en skateboards.

SKATEPARK ZANDVOORT

Tollensstraat 47- Zandvoort

www.skateon.nl

SPEELTUIN THALASSASpeeltuin Thalassa 1920w

Bij Strandpaviljoen Thalassa (en in de zomer bij Thalassa Bodega) vind je een speeltuin op het strand. Lekker klimmen, klauteren en van de glijbaan. De speeltuin is het hele jaar open.

STRANDPAVILJOEN THALASSA

Boulevard Barnaart - Strandafgang 18 - Zandvoort

thalassabeach.nl/speeltuin-thalassa

VOETBAL- & BASKETBALVELDJE P-ZUIDSpeeltuin P Zuid 7ed799ac 1920w

Bij P-Zuid op het Ing. G. Friedhoffplein vind je een voetbal- en basketbalveldje. Een heerlijke plek in de duinen, vlakbij zee.

VOETBAL/BASKETBALVELDJE P-ZUID

Ing. G. Friedhoffplein - Zandvoort

SPEELTUIN ROOMPOT ZANDVOORTSpeeltuinkidsQuriosZandvoort 1920w Bij Roompot Zandvoort vind je een leuke speeltuin met hertenglijbaan, een waterpomp en een grote schommel. In principe bedoeld voor gasten die in het park logeren, maar je bent ook welkom als je er niet verblijft. Naast de speeltuin is de brasserie met terras op het zuiden. LEES HIER MEER OVER ROOMPOT ZANDVOORT

ROOMPOT ZANDVOORT

Boulevard Barnaart 30 - Zandvoort aan Zee

www.roompot.nl

SPEELTUIN CENTER PARCSSpeeltuin Centerparcs e6ef9a87 1920w

Bij op het park van Center Parcs Zandvoort zit ook een leuke speeltuin, een klimbos/vogelnestje. Veel Zandvoorters met kleine kinderen die in de buurt wonen weten dit speeltuintje te vinden. 

CENTER PARKS ZANDVOORT

Vondellaan 60 - Zandvoort

www.centerparcs.nl

@centerparcs_park_zandvoort

TRAMPOLINEPARK BLOEMENDAAL AAN ZEETrampolineparkBloemendaalKidsSpeeltuinen 1920wDit oldskool speelparadijs begon vijftig jaar geleden met een paar trampolines en een rekstok. Inmiddels staan er meerdere trampolines, gelijke leggers, ringen en een rekstok. Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur, iedereen mag hier de trampoline op en springen tot zonsondergang! Alleen open tijdens het strandseizoen.

TRAMPOLINEPARK BLOEMENDAAL AAN ZEE

Zeeweg 96 - Overveen (Bloemendaal aan Zee)

www.trampolineparkbloemendaal.nl

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier