Afhaalpunt "De groente Amsterdammer" in Zandvoort

Meedoen kan vanaf 3 maanden

17/03/2024

Wil je wekelijks lokaal geproduceerde en biologische groenten eten? Producten die van een boer uit de buurt komen? Zo vers van het land? Ook in 2023 is er in Zandvoort weer een afhaalpunt voor de groentepakketten van boer Kasper Hoex van de Groente Amsterdammer. Het is het afgelopen seizoen erg goed bevallen en er is voldoende vraag naar in Zandvoort. Daarom gaan we er in 2023 gewoon mee door! Van juni 2023 t/m januari 2024 kun je dan elke week jouw pakket vol biologische groenten en fruit afhalen bij het pickup punt in Zandvoort. Doe je mee? Je kunt je aanmelden bij de Groente AmsterdammerGroente en Fruit 1920w

HOE WERKT HET?

Van juni 2023 t/m januari 2024 ontvang je elke week een pakket vol biologische groenten (en optioneel ook fruit) afkomstig van de boerderij van Kasper Hoex in Beverwijk. Elke woensdag brengt hij de verspakketten naar Zandvoort en kun je jouw pakket aan het einde van de dag ophalen bij het pickuppunt in Zandvoort (in de buurt van de Watertoren).

 

WAT KOST HET EN WAT KRIJG JE?  

De biologische groentepakketten van boer Kasper kosten per week (totaal 32 weken):

  • Voor 1 persoon: € 13,-
  • Voor 2 personen: € 19,-
  • Voor 3 personen: € 26,-
  • Voor 4 personen: € 32,-

 

Extra biologische appels en peren in het seizoen (ongeveer 16 van de 32 weken):

  • Voor 1 kg € 4,-
  • Voor 2 kg € 8,-
  • Voor 3 kg € 12,-
  • Voor 4 kg € 16,-

 

De inhoud van de verspakketten is afhankelijk van het seizoen en van wat er in die periode beschikbaar is. Mocht boer Kasper bepaalde groenten zelf niet voldoende beschikbaar hebben, dan koopt hij het in bij bevriende boeren. Zo biedt hij altijd een compleet pakket met zo'n 6 verschillende soorten groenten. Meedoen kan vanaf 3 maanden. Op deze manier weet Kasper wat hij moet zaaien. Je koopt eigenlijk een aandeel in zijn oogst. 

 

Je krijgt het pakket elke week. Ben je er een weekje niet, dan kun je vragen of een vriend of buur het voor je ophaalt. Je kunt ook nog meedoen als het seizoen als gestart is.

kasper 1920w

OVER BOER KASPER

Kasper is 32 jaar, tuinder, ecoloog en oprichter van De Groente Amsterdammer en Landgoed Rorik. In 2017 huurde Kasper land bij tuinder Wim Bijma in Amsterdam-West. Hier produceerde hij met succes groente voor een community van 45 Amsterdammers. Zo ontstond de Groente Amsterdammer. De Groente Amsterdammer is sinds 2020 onderdeel van Landgoed Rorik. Hier bouwen verschillende partners aan een ecologisch landgoed met o.a. tuinderij, boomgaard, wijngaard, zelfvoorzienend

restaurant en overnachtingsmogelijkheden. Inmiddels levert Kasper zijn verspakketten in de hele Metropool Regio Amsterdam.

VOEDSELSYSTEEM VERANDEREN

Door te bestellen bij Kasper kunnen we samen het voedselsysteem veranderen. Nu is het zo dat een boer 10 cent per kilo uien krijgt. Hij moet daardoor véél uien verbouwen om iets te verdienen. Dit zorgt voor intensieve monoculturen en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (lees: gif). Dit is slecht voor de ecologie en onze gezondheid. En toch betalen we 1,50 per kilo uien in de supermarkt. Dit is gek en geldt voor veel van onze boodschappen. Dat kan anders. Door je groenten te bestellen bij Kasper skip je de supermarkt. Je betaalt direct aan de boer, zodat hij of zij de tijd heeft om gezond eten voor jou te maken.

 

DOE MEE EN MELD JE AAN

Als je interesse hebt, vul dan je gegevens in op de site  van de Groente Amsterdammer. Dan ontvang je verdere informatie.

 

Wil je meer weten over het initiatief in Zandvoort of heb je vragen? Stuur dan een mail naar [email protected]

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier