Leuke dingen voor kids bij minder weer

Hieronder een paar tips

17/03/2024

Het kan natuurlijk ook wel eens minder weer zijn... Wat moet je dan in Zandvoort? Het strand op kan ook leuk zijn bij storm en regen. Daarna lekker bij de haard opwarmen of opdrogen, met een warme chocomel erbij. Maar er zijn ook nog wel andere leuke dingen te doen in en om Zandvoort. Hieronder een paar tips en meer op onze uittips

JUTTERSMU-ZEE-UMJuttersmuseumKidsZandvoort 1920wAls je in Zandvoort bent met kinderen moet je echt even langs bij het Juttersmuseum. Toegang voor dit kleine museum is gratis en er is van alles te zien. Het is leuk om met je kinderen te fantaseren over het verhaal achter de voorwerpen die zijn aangespoeld op het strand. Er is ook een piratenship (met echte schatten!) waar kinderen in kunnen spelen. Ook staan er een paar aquaria met zeevissen. 

JUTTERSMU-ZEE-UM

Strandweg 2Wo 13.30-16.00, za + zo 12.00-16.00 

Gratis toegang

ZANDVOORTS MUSEUMZandvoortsMuseumDoenmetkids 1920wHet Zandvoorts Museum is ook leuk om met kinderen naar toe te gaan. Het is een klein en overzichtelijk museum waar kinderen gewoon even lekker kunnen rondkijken. Beneden kun je zien hoe de oude Zandvoortse vissershuisjes er van binnen uit zagen. Er is ook een kruidenierswinkeltje nagemaakt. Boven is voor de kleintje het Kees de Muis huis. Altijd een groot succes. 

ZANDVOORTS MUSEUM

Swaluestraat 1

Zandvoort aan Zee

Open: di-zo 10.00-17.00 uur

www.zandvoortsmuseum.nl

BEZOEKERSCENTRUM KENNEMERDUINENDuincafe 2BBezoekerscentrum 2BKennemerduinen 2BDoen 2Bmet 2Bkids 1920wHet Bezoekerscentrum van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een leuke plek om met kinderen naar toe te gaan. Voor de deur ligt een mooie speeltuin en vanaf hier kun je speurtochten doen of - vaak in de vakanties - meedoen aan speciale excursies voor kinderen. Maar ook binnen kunnen kinderen zich vermaken. Er staat een aantal opgezette dieren, zoals een wisent (die daar in het gebied ook rondlopen), een hert en een vos. Deze mogen gewoon geaaid worden. Ook zijn er vaak tentoonstellingen en educatieve spelletjes over de natuur. Aan de achterwand vindt je een leuke spelwand voor de kleintjes, zie foto. In het bezoekerscentrum zit ook het Duincafe, waar je lekker (biologisch) kunt ontbijten, lunchen, koffiedrinken of pannenkoeken kunt eten. 

NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND

Bezoekerscentrum + DuincafeZeeweg 12

Overveen

www.np-zuidkennemerland.nl

PANNENKOEKEN ETENZeeroverPannenkoekenZandvoortKids 1920wKinderen maak je meestal wel blij met een lekkere pannenkoek en in deze restaurants zijn vaak ook leuke speelhoekjes of speeltuintjes te vinden. LEES HIER WAAR JE IN ZANDVOORT EN OMGEVING PANNENKOEKEN KUNT ETEN.  

AQUA MUNDOAquaMundoCenterParcsZandvoort 1920w

Bij vakantiepark Center Parcs in Zandvoort zit het binnen- en buitenzwembad Aqua Mundo. Hier mag je gewoon naar toe, ook als je niet in het park verblijft. Aqua Mundo heeft een golfslagbad en kleine badjes met glijbanen voor de kleintjes. Ook is er een spectaculaire wildwaterbaan, een snelle rivier van 116 meter. Dus ook leuk om met grote kids naar toe te gaan. 

AQUA MUNDO

Vondellaan 60 - Zandvoort

Een dagticket koop je hier.

JUMP TOWNJumpTownCenterParcsParkZandvoort 1920wOok vind je bij Center Parcs het trampolinepark Jump Town. Ook hier mag je ook gewoon naar toe als je niet in het park verblijft. 

JUMP TOWN

Trompstraat 2 - Zandvoort

Een dagticket koop je hier. 

BALUBABalubaCenterParcsParkZandvoort 1920w

En je vindt bij Center Parcs de indoor speeltuin Baluba. Kids vermaken zich er uren en jij kunt er lekker een koffietje drinken.

 

BALUBA

Trompstraat 2 - Zandvoort

Een dagticket koop je hier.

THEATER VOOR DE KLEINTJES BIJ THEATER ELSWOUTTheaterElswoutZandvoortDoenmetkids 1920wTheater Elswout is een leuk klein theatertje op landgoed Elswout, 10 minuten rijden vanuit Zandvoort. Mooie omgeving en mooie weg er naar toe. Het theater is voor iedereen van 0-100 jaar, maar vooral leuk voor de kleintjes. Doordat het zo kleinschalig is, is het heel persoonlijk en worden kinderen actief betrokken bij de voorstelling. Succes gegarandeerd. Bekijk de agenda voor de actuele voorstellingen

THEATER ELSWOUT

Elswoutslaan 24-A - Overveen

theaterelswout.nl

MYSTERIES OPLOSSEN BIJ ESCAPE ROOM ZANDVOORTEscape2BRoom2BZandvoort2BGrand2BPrix 1920wBij Escape Room Zandvoort zijn sommige kamers al geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Bijvoorbeeld de Grand Prix kamer waar je je even in de wereld van de Formule 1 waant. Samen met je gezin of met familieleden (2-6 personen) ga je de uitdaging aan om allerlei puzzels en mysteries op te lossen. In dit geval rond de laatste race van het seizoen, de Grote Prijs van Zandvoort. Tijdens het spel moet je vooral creatief en vindingrijk zijn, logisch nadenken en veel samenwerken! Zo leer je elkaar ook nog eens op een andere manier kennen. 

ESCAPE ROOM ZANDVOORT

Burg. Engelbertsstraat 96 - Zandvoort

escaperoomzandvoort.nl

LEKKER LEZEN BIJ BIBLIOTHEEK ZANDVOORTBibliotheekZandvoortDoenmetkidsslechtweer 1920wIn het centrum van Zandvoort zit ook de bibliotheek. Hier kun je niet alleen boeken lenen, maar ook gewoon lekker naar toe om boeken te lezen. Er is een grote leestafel met bladen en kranten voor de volwassenen. Voor kinderen zijn er lekkere zitjes en natuurlijk genoeg boeken om uit te kiezen. Om te lezen of om uit voor te lezen. Er staat ook een soort grote iPad, een tafel met een touchscreen. Hierop kun je mooie tekeningen maken of spelletjes doen. 

HAARLEM EN OMGEVING

In en om Haarlem is natuurlijk ook veel te doen voor kids. Ik richt mij op deze website alleen op Zandvoort. Op de website van Mugjes vind ik zelf altijd de leukste tips voor Haarlem en omgeving. 

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier