Pannenkoeken eten in Zandvoort

Leukste plekken om pannenkoeken

17/03/2024

Na een strand- of duinwandeling hebben je kids wel trek in een lekkere pannenkoek! We hebben de leukste plekken om pannenkoeken te eten in Zandvoort voor je op een rijtje gezet. 

DE ZEEROVER

ZeeroverPannenkoekenZandvoortKids 960w

De Zeerover is een fijne plek om pannenkoeken te eten. Buiten zit je heerlijk op het terras met uitzicht op zee en de boulevard. De kids kunnen lekker rennen en spelen op het Badhuisplein. Binnen zit je ook prima, terwijl je kids zich kunnen vermaken in de speelhoek. Alle soorten pannenkoeken zijn hier te krijgen, ook specialiteiten zoals De Lachende Zeerover, Pim Papegaai of Brief in de Fles. Overal om je heen zie je ook piraten, inktvissen en papegaaien. Echt een zeerover-thema dus! Zoals de naam als zegt, kun je hier meer eten dan alleen pannenkoeken: o.a. ook Burgers (beef of zeewier), kipsate en salades. 

DE ZEEROVER

Strandweg 1

Zandvoort aan Zee

023 573 87 40

DUNE AAN DE DUINRAND

DuneaandeDuinrandKoffietentjePannenkoekenZandvoortNatuur 960wDune aan de Duinrand is een knus en gezellig restaurantje bij de ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen aan de Zandvoortselaan. Het is een leuke plek om een pannenkoek te eten na het spotten van herten in de waterleidingduinen. Buiten is een leuk klein afgeschermd speeltuintje waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Binnen is het een soort winterlodge, beetje donker ingericht met veel hout. Hier liggen stapels kleurboeken en stiften zodat je kids lekker kunnen tekenen terwijl ze op hun pannenkoek wachten.

DUNE AAN DE DUINRAND

Zandvoortselaan 130A - Ingang Amsterdamse Waterleidingduinen

Zandvoort aan Zee023-5730062

KRAANTJE LEK

KraantjeLekZandvoortKidsSpeeltuin 960w

Kraantje Lek is een bijzondere en historische plek in de duinen tussen Zandvoort en Haarlem. Aan de voet van een hoog duin (leuk voor kids om vanaf te rennen) bij een holle boom (leuk om in te verstoppen). Eeuwen geleden liepen de Zandvoortse vissersvrouwen het Visserspad met de visvangst van hun mannen, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Onderweg namen ze een pauze bij Kraantje Lek. Voor velen uit de regio ook een nostalgische plek waar zij vroeger als kind al kwamen. En ook nu het dit jaar binnen en buiten is opgeknapt blijft het een heerlijke plek. Een mooie natuurlijke speeltuin met uiteraard een kraan en een pomp, voor de ouders heerlijke banken in de zon of in de schaduw en nog steeds heerlijke pannenkoeken! 

KRAANTJE LEK

Duinlustweg 22

OverveenElke dag open van 10.00-22.00 uur

HET DUINCAFE - KENNEMERDUINENDuincafeKennemerduinenZandvoortKoffietentjes 960wBij het Duincafé van het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zit sinds kort een mooie natuurspeeltuin. In de speeltuin tref je naast klimhutten en waterpompen ook twee houten wisenten aan, geïnspireerd op de echte wisenten die in het park rondlopen. Vanaf het terras van het Duincafé heb je zicht op de speeltuin, maar je mag je koffietje ook mee de speeltuin in nemen. Binnen is het ook knus en gezellig en ligt er ook speelgoed voor kids. Je kunt hier heerlijk biologisch ontbijten, lunchen, pannenkoeken of poffertjes eten. In het park zelf is ook nog van alles te doen. Je kunt er mooi fietsen en wandelen, wisenten spotten, zwemmen in ’t Wed en er worden allerlei activiteiten georganiseerd (speurtochten!). In het bezoekerscentrum vinden ook tentoonstellingen plaats die leuk zijn voor kinderen. Ook leuk dus bij wat minder weer. 

HET DUINCAFE - Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Zeeweg 12 - Overveen

Hele jaar elke dag open van 9.00 -17.00 uur. 

In de winter op maandag gesloten.

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier