Roompot Zandvoort

Mooie cottages in de duinen

03/03/2024

DE VERHALEN ACHTER QURIOS ZANDVOORT We kenden Qurios natuurlijk al van het park in Bloemendaal, maar sinds juli 2019 is er ook een gloednieuw park in Zandvoort. Hier is bij alles tot in detail nagedacht, en dan vooral vanuit duurzaamheid. Wij mochten een paar nachtjes komen slapen en waren erg onder de indruk. Niet alleen van de mooie cottages in de duinen tussen het circuit en de zee, maar vooral van alle mooie duurzame en innovatieve verhalen erachter. We lichten er vijf uit.

1. DE ZIEL VAN ZANDVOORT QuriosZandvoortvakantieparknieuw2 960w

De cottages op dit vakantiepark zien er niet alleen van buiten uit als supermooie beachhouses waar je zo in wilt wonen, ook het interieur is inspirerend. Hierbij heeft Qurios gekeken naar de ‘Ziel van Zandvoort’ zodat het goed aansluit bij de mensen, de geschiedenis en de omgeving. Daar zijn de thema’s Circuit, Amsterdamse Waterleidingduinen, Amsterdam & Denim en Coffee uit voortgekomen. Op basis hiervan zijn vier ‘statement cottages’ ingericht, maar elementen hiervan zie je terug in alle cottages, in de Brasserie en de receptie. Mooi hoe Qurios dit heeft gedaan, want het voelt daardoor heel eigen. Qurios 2BGrand 2BPrix 2BCottage 2BZandvoort 2B1 960w

Een van de statement cottages is de ‘Grand Prix’. Want ja, Zandvoort en het circuit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het park ligt ook echt vlak aan het circuit. Vanuit deze cottage kijk je er zelfs op! Binnen is alles in stijl van de historische Grand Prix met originele Martini Striping die je overal in het huis terugvindt. En er staat zelfs een complete raceset voor twee personen om racegames te spelen! Hoe cool is dat!

2. BARISTA VOOR EEN WEEKEND IN DE COFFEE COTTAGE QuriosZandvoortCoffeeCottage 960w

Een andere – en hele bijzondere – is de Coffee Cottage. Gebaseerd op de koffiecultuur in Nederland en de koffiehandel uit de 18e eeuw. In deze mooie cottage kun je met 18 personen koffiedrinken! Er staan verschillende mooie koffiezetapparaten, van authentieke Italiaanse espressoapparaten tot filterkoffieapparaten, zoals de Moccamaster of de Chemex Slow Coffee Maker. Leuk detail: de lampen in de Coffee Cottage zijn hier ook van gemaakt! In de Coffee Cottage kun je heerlijk met z’n allen aan een grote tafel zitten en het hele weekend de barista uithangen! QuriosZandvoortCoffeeCottage1 960w Dit huis is perfect voor een familie- of vriendenweekend. Op de bovenverdieping staat een lekkere bank en een kast vol leuke familiespellen. Koffiedrinken, eten, chillen, samen zijn en spelletjes doen doe je hier. Slapen doe je in de andere huisjes die om de Coffee Cottage staan, waardoor iedereen toch z’n privacy heeft. Je ontmoet elkaar dan weer in het gezellige koffiehuis. Echt een slim idee! Het huis is ook nog eens mooi ingericht, met veel verwijzingen naar koffie, zoals behang en stoeltjes van gebruikte jute koffiezakken. De rode en groene tegels verwijzen naar de arabicaplant, groen met rode bessen.

3. 'HOUT VAN JE STAD' IN DE CLEAR NATURE COTTAGE QuriosZandvoortClearNatureCottage 960w

Een andere hele fijne cottage is de Clear Nature. Deze cottage ademt rust, ruimte en natuur en is geïnspireerd op de Amsterdamse Waterleidingduinen. En dus natuurlijk overal leuke verwijzingen naar ‘onze herten'. Maar ook een te gekke buitendouche en een heerlijke hangmat. Voor een perfecte afsluiting van je stranddag.

QuriosHoutvanjeStadZandvoort 960w

Een mooi verhaal bij deze cottage is dat het hout dat hier is gebruikt afkomstig is van ‘Hout van je stad’. De tafel, de achterwand bij de bedden en het stapelbed zijn gemaakt van bomen die anders in de versnipperaar zouden zijn beland, zoals een omgevallen es of een iep uit de stad. Het leuke is dat je met QR-codes kunt achterhalen waar het hout precies vandaan komt. Toch leuk om te weten als je in je bed ligt.

4. DUURZAAM DENIM

QuriosZandvoortDenimCottage 960w En dan is er nog de Denim Cottage. Geïnspireerd op de Nederlander en de spijkerbroek… Maar ook op het feit dat Amsterdam ‘Denim Capital of the World’ is en daar veel (innovatieve) jeansmerken te vinden zijn. Maar wist je dat voor het produceren van een spijkerbroek 8.000 liter water nodig is? De School of Denim van Denim City uit Amsterdam probeert hier verandering in te brengen. Met hun nieuwe technieken lukt het om dit terug te brengen naar 700 liter water per spijkerbroek en het doel is om uiteindelijk een ‘droge spijkerbroek’ te produceren. De spijkerstoffen van Denim City staan dus ook symbool voor duurzaamheid en dat past dan weer goed bij Qurios.

QuriosZandvoortBrasserie 960w

Daarom heeft Qurios aan de studenten van de School of Denim van Denim City gevraagd om de Denim Cottage in te richten. Dit is een stoere cottage geworden met veel mooie denimstoffen, maar ook een stoere werktafel die zo in een naaiatelier zou kunnen staan. Ook de Brasserie is helemaal ingericht in het denimthema. Bankjes en stoelen zijn bekleed met duurzame spijkerstof en er hangt zelfs een kunstwerk en een klok van denim. Heel inspirerend, zeker als je het verhaal erachter weet.

5. SAMENWERKING MET RETURN TO SENDER QuriosReturntoSenderZandvoort1 960w

Qurios werkt ook samen met Return to Sender. In elke cottage vind je hiervan een mooie karaf met glazen en een tas van spijkerstof. Deze mooie producten worden in ontwikkelingslanden door vrouwen geproduceerd. Op deze manier kunnen ze aan de armoedecyclus ontsnappen. De tas mag je tijdens je verblijf gebruiken om boodschappen te doen of mee naar het strand te nemen. Wil je 'm ook thuis hebben, dan kun je 'm kopen bij in het winkeltje bij de receptie.

MAAR DIT IS NOG NIET ALLES...

QuriosZandvoortInterieur 960w Er is nog veel meer te vertellen, zoals bijvoorbeeld dat je in de brasserie en het winkeltje koffie, thee en water van Earth kunt krijgen, dat er in ieder huisje een Nespresso-apparaat staat, een Quooker zit en bedden en matrassen van Auping. Dat er in elk huisje een ECHTE plant staat voor extra zuurstof en dat je eten uit de brasserie met een speciale App kunt bestellen... Etcetera etcetera.

DUURZAAMHEID IN HET DNA IMG 6281 960w

Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen we nog wel even doorgaan. Vaak zijn dit dingen die je niet eens zo snel opvallen. De centrale gebouwen werken bijvoorbeeld met een waterpomp en zonnepanelen en hebben sedumdaken. In de cottages zitten slimme thermostaten die precies weten wanneer je binnen bent. Alle energie is groen en lokaal. Er wordt alleen met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen gewerkt. En ga zo maar door. Bij Qurios kunnen ze er enthousiast over vertellen. Want ja, het park beschikt niet voor niets over een Green Key Certificering, waarbij aan meer dan 80 duurzaamheidseisen wordt voldaan. Er is zelfs aan de insecten uit de duinen is gedacht. Zij kunnen hier ook comfortabel overnachten in het insectenhotel.

OP VAKANTIE IN EIGEN DORP QuriosZandvoortSpeeltuinkids 960w

Ja, wij zijn echt superenthousiast over Qurios Zandvoort. We waren ook echt even op vakantie in eigen dorp en kwamen geïnspireerd weer thuis! Gelukkig kunnen we als inwoners van Zandvoort hier ook gewoon komen koffiedrinken, lunchen of dineren in de Brasserie of met de kids naar de speeltuin gaan. Dus, tot ziens bij Qurios Zandvoort!    QURIOS ZANDVOORT Boulevard Barnaart 30 Zandvoort aan Zee www.qurios.nl LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL  

magnifier