Scholen in Zandvoort

Hieronder een overzicht

17/03/2024

Het is zo fijn om op te groeien aan zee. Daarom zie je dat steeds meer gezinnen kiezen voor Zandvoort. In Zandvoort vind je verschillende kinderdagverblijven, BSO’s, basisscholen en een middelbare school. Ook zijn er sport-, dans-, zwem-, surf- en dj-scholen. Hieronder een overzicht. 

KINDERDAGVERBLIJVEN & BSO'S

De School Zandvoort 3 1920w

Je vindt in Zandvoort verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s:

 

  • Skip Zandvoort: Onder Skip Zandvoort vallen 2 kinderdagverblijven, 2 BSO's en een peuterspeelzaal. Bij al deze locaties staan kleinschaligheid, natuurbeleving en kwaliteit centraal. Zo vind je kinderdagverblijf Pippeloentje vlak achter de Zandvoortselaan, mooi in het groen. Hier kun je ook terecht voor Pipkids, de naschoolse opvang. Een andere locatie is Pluk, in Zandvoort-Noord. In het gebouw ‘De Golf’ (waar ook verschillende basisscholen en het consultatiebureau zitten) vind je peuterspeelzaal ’t Stekkie en de buitenschoolse opvang Skippers. Skip organiseert altijd een zomer- en een winterfeest voor alle kids en hun ouders.
  • Dribbel: In basischool Oranje Nassauschool (ONS) in Zandvoort-Zuid vind je kinderopvang Dribbel Zandvoort, bestaande uit een peuterspeelzaal en BSO Dribbel Actief, bedoeld voor kinderen t/m groep 5 van de ONS. Deze opvang maakt gebruik van een lokaal in de ONS met een eigen speelplein omringd door de duinen en met veel speelnatuur.  
  • Ducky Duck: Dichterbij het centrum van Zandvoort en naast de basisscholen Hannie Schaft en Mariaschool, vind je Kindcentrum Ducky Duck. Hieronder valt Kinderdagverblijf Ducky Duck, BSO Ducky Club en BSO Duck Sport. Ook vind je hier peuteropvang Rakker.
  • Peuterspeelzaal Hannie Schaft: In het gebouw van de Blauwe Tram (waar ook de bibliotheek is) vind je Peuterspeelzaal Hannie Schaft.
  • Blos Overveen: langs de Zeeweg in Overveen vind je een mooie vestiging van Blos BSO.

BASISSCHOLEN

DeSchoolZandvoort2 1920w

Er zijn vijf basisscholen in Zandvoort:

 

  • De School: De School is een unieke school in Zandvoort. De School werkt namelijk met individueel onderwijs compleet afgestemd op de wensen van het kind en flexibele onderwijstijden. Een school waar er in Nederland maar een paar van bestaan en waar ouders soms zelfs speciaal voor naar Zandvoort verhuizen. De school bevindt zich in het gebouw ‘De Golf’ in Zandvoort-Noord en is omringd door duinen. Lees meer in de blog die ik schreef over De School.
  • Oranje Nassauschool (ONS): populaire school in Zandvoort-Zuid dichtbij de duinen.
  • Hannie Schaft School: openbare basisschool in het centrum van Zandvoort.
  • Mariaschool: Katholieke school in het centrum van Zandvoort.
  • De Zeevonk: openbare basisschool in het gebouw ‘De Golf’ in Zandvoort-Noord, omringd door duinen.

Sommige kinderen uit Zandvoort gaan naar basisscholen in Aerdenhout (SAB SchoolTijo van EeghenVondelschool) of Haarlem (Vrije School Kleverpark).

MIDDELBARE SCHOOL

Er is in Zandvoort één middelbare school, het Wim Gertenbach College. Een kleinschalige school waar iedereen elkaars naam kent. Je kunt hier terecht voor mavo, leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) en onderbouw havo.

 

Voor de andere middelbare scholen gaan de kinderen op de (E-)fiets of met de bus naar Haarlem, Heemstede of soms zelfs Driehuis. Vaak fietsen ze met elkaar in groepjes via het Visserspad of de trambaan door de duinen.

ZWEMMEN, SURFEN, DANSEN, GOLVEN

In Zandvoort vind je heel veel sportscholen voor kinderen. Er is de Zandvoortsche Hockeyclub (of Rood-Wit in Aerdenhout) en de voetbalclub S.V. Zandvoort. Je kunt zwemles krijgen bij Center ParcsDe Drijver of Bubbels in Nieuw-Unicum, bij Swim & Fun (ook Sea Clinics op het strand over zwemmen in zee). Op The Dancy Academy kun je leren dansen. En bij DJ-school Beats at the Beach kun je leren hoe je een dj wordt.2 golfclubs, prestigieuze Kennemer Golfclub en de openbare Golfclub The Dunes.

 

In de zomer kun je op verschillende plekken op het strand surflessen krijgen voor kids, of mee doen aan een van de vele Surf Camps die worden georganiseerd, bijvoorbeeld bij The Spot, Surfana, North Sea Watersports of PepSports. Er zijn twee golfclubs: de prestigieuze Kennemer Golfclub en de openbare Golfclub The Dunes. Schaatsles kun je volgen op de ijsbaan in Haarlem. En skiën bij SnowWorld Amsterdam in Velsen-Zuid. Er zijn helaas nog geen padelbanen in Zandvoort (wel in Overveen), maar daar zijn wel initiatieven voor.

De School Zandvoort 4 1920w

WONEN MET KINDEREN IN ZANDVOORT

Makelaar Nick ten Broeke van Eigenwijs Makelaars merkt dat steeds meer gezinnen uit Amsterdam en Haarlem kiezen voor Zandvoort. "Zandvoort is een heerlijke plek om op te groeien. Het is een kleinschalig dorp, waar je snel veel mensen kent. Met veel natuur, het strand als een grote zandbak, veel mogelijkheden om te watersporten, en - als de kinderen groter zijn - leuke bijbaantjes bij de strandtenten."

 

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

DECEMBER 2022

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Eigenwijs Makelaars. 

EIGENWIJS MAKELAARS

Nick ten Broeke

Hertzstraat 1 - Zandvoort

www.eigenwijsmakelaars.nl

[email protected]

Bekijk hier het aanbod van huizen in Zandvoort

magnifier