Weekendje Zandvoort

Zowel met mooi weer als met minder mooi weer

03/03/2024

WEEKENDJE ZANDVOORT: ONTDEK ZANDVOORT MET TIPS VAN LOCALS Wat kun je allemaal doen als je een dagje, een paar dagen, een weekend of een weekje in Zandvoort bent? Genoeg te doen! Zowel met mooi weer als met minder mooi weer. Hierbij onze tips!

NAAR HET STRAND StrandtentZandvoortUbuntu1 1920w Naar Zandvoort kom je natuurlijk in de eerste plaats voor het strand. Lekker chillen, boekje lezen, zwemmen. Of een strandwandeling maken. Het strand is altijd fijn, bij mooi en bij minder weer. Op het strand van Zandvoort en Bloemendaal zijn zo'n 50 strandtenten te vinden, voor ieder wat wils! Heerlijke plekken waar je wat kunt eten, een drankje kunt drinken en kunt genieten van het zeezicht of een mooie zonsondergang. Maar ook lekker bij de haard kunt zitten als het minder weer is, of yoga kunt doen of een board kunt huren. LEES HIER MEER OVER DE LEUKSTE STRANDTENTEN (Op de foto: Ubuntu).

NEEM EEN SURFLES OF HUUR EEN BOARD MoanaKitsurfschool 1920w

Het is altijd weer om het water op te gaan, behalve bij zware storm. Is de zee vlak? Ga dan suppen. Huur een board of neem een les. Zijn er goeie golven? Ga dan leren golfsurfen. En bij veel wind kun je lekker gaan kiten. Ook bij minder weer en regen kun je dit gewoon gaan doen, je wordt toch nat in de zee! De meeste surfscholen zitten bij een strandtent, leuke plekken om na afloop nog even te blijven hangen. LEES HIER MEER OVER DE SURFSCHOLEN IN ZANDVOORT (Op de foto: Moana Kitesurfschool).

WAT IS ER TE DOEN IN ZANDVOORT? IcoonZenzoYogaSummerRetreat 1920w

Er is altijd van alles te doen in Zandvoort, bij de strandtenten of in het dorp. Bij onze UITTIPS kun je zien wat er allemaal te doen is als jij in Zandvoort bent. Bekijk de actuele agenda.

KOFFIETJE IN HET DORP Noble 2BTree 2BCafe 2BZandvoort 2B8 1920w Het strand is fijn, maar ga vooral ook even het dorp in. Je vindt hier leuke straatjes met mooie oude vissershuisjes. Midden in het centrum, op het Raadhuisplein, vind je het nieuwe healthy food café Noble Tree. Een mooie plek met een groot terras waar je heerlijk (gezond) kunt ontbijten of lunchen en lekkere eigen roast koffie kunt drinken. Een andere leuke plek voor een goede koffie is Blue Zone Espresso in de Haltestraat. Hier haal je een heerlijke New Zealand roast coffee, want de eigenaren komen uit New Zeeland. In onze winter gaan zij lekker naar de zomer in hun eigen land, in de Nederlandse zomermaanden zijn ze hier te vinden. Je kunt hier ook lekker ontbijten, lunchen of heerlijke homemade – New Zealand style - taartjes bestellen. LEES HIER MEER OVER DE LEUKSTE KOFFIETENTJES IN HET DORP.

SHOPPEN IN HET CENTRUM

Zandvoort staat bekend om de kleine persoonlijke winkels. In een zijstraatje van de Kerkstraat vind je bijvoorbeeld de mooie winkel van bloemiste Hanneke Voit. Gevestigd in een oud vissershuisje en daarom al een bezoekje waard. Leuk om zo'n huisje van binnen te zien. Hier vind je mooie bloemen en de mooiste lokale (handgemaakte) spulletjes die allemaal een link met het strand en de zee hebben. VandenBergSurfZandvoort 1920w Wat ook een leuke winkel is om langs te gaan, is Nalu Skate & Surf Shop of Van den Berg Surf (foto hierboven). Hier vind je van alles voor op het strand. Van surfboards en skateboards tot strandlakens, (healthy) zonnebrand en bikini’s. Maar ook mooie en duurzame beachy kleding. BoudoirbySara 1920w De leukste armbandjes, enkelbandjes en oorbellen vind je Boudoir by Sara in de Haltestraat. Een klein kledingzaakje, schoonheidsalon en nagelstudio in één. Je kunt hier mooie merken als Anna + Nina, Aaiko, Atelier des Femmes, Fabienne Chapot en Ilse Jacobsen shoppen. LEES HIER MEER OVER DE LEUKSTE SHOPS IN ZANDVOORT.

NAAR EEN MUSEUM HDMZ Museum Zandvoort Sneak preview 1920w Is het wat minder weer, of wil je wat anders? In Zandvoort zitten een aantal kleine musea die leuk zijn om te bezoeken. In maart 2020 is bijvoorbeeld het HDMZ Museum geopend in een modern pand in het centrum van Zandvoort. Naast een bijzondere tentoonstelling kun je hier ook een panoramafilm over Zandvoort zien, waarin de geschiedenis van Zandvoort mooi in beeld wordt gebracht. Maar je kunt ook naar het Zandvoorts Museum, het Juttersmuseum of de tentoonstelling in het Bezoekerscentrum bij de Kennemerduinen. LEES HIER MEER OVER DE MUSEA IN ZANDVOORT. HERTEN KIJKEN Amsterdamse2BWaterleidingduinen2BHerten 1920w Je kunt Zandvoort eigenlijk niet verlaten zonder een wandeling of een fietstocht te maken door de mooie duinen. Hier kun je herten, vossen of wisenten spotten. Zowel de Amsterdamse Waterleidingduinen (alleen wandelen) als het Nationaal Park Zuid Kennemerland  (fietsen en wandelen) zijn bijzondere natuurgebieden. Hier worden ook leuke excursies georganiseerd, op de links hierboven vind je meer informatie. DuincafeKennemerduinenZandvoortKoffietentjes 1920w Bij beide natuurgebieden zitten gezellige restaurantjes waar je na je wandeling nog even wat kunt eten en drinken: Dune aan de Duinrand bij de Amsterdamse Waterleidingduinen en het biologische Duincafe (foto hierboven) in het Bezoekerscentrum van de Kennemerduinen.

LEUKE DINGEN DOEN MET KIDS  Kids Gestrand Speeltuin Zandvoort 1920w

Ook met kinderen is er genoeg te doen in en om Zandvoort. LEES HIER MEER over de leukste strandtenten voor kids, speeltuinen in en om Zandvoort, waar je pannenkoeken kunt eten, surflessen kunt nemen, leuke theaters en wat je kunt doen als het minder weer is. Op de foto: Speeltuin bij Restaurant Gestrand op Camping De Lakens.

HET CIRCUIT BEZOEKEN BerniesBar26KitchenZandvoort 1920w

Leuk om ook even bij het Circuit te gaan kijken als je in Zandvoort bent. Je kunt hier ook terecht als je wilt gaan racen, in het echt of in een simulator. Of ga naar de Escape Room in Zandvoort. Hier kun je ook de Grote Prijs van Zandvoort spelen. LEES HIER MEER OVER DE FORMULE 1 IN ZANDVOORT.

NAAR HAARLEM OF AMSTERDAM

Vanuit Zandvoort zit je ook zo in Haarlem of Amsterdam. Met de trein zijn beide steden goed te bereiken. In 10 minuten zit je in Haarlem, in 30 minuten in Amsterdam. Leuke tips over Haarlem vind je op Haarlem City Blog, over Amsterdam op de website van I Amsterdam

OVERNACHTEN IN ZANDVOORT HotelBoulevard5 1920w

Zoek je nog een leuk hotel, een mooi guesthouse of een leuke plek aan zee? Kijk op OVERNACHTEN IN ZANDVOORT voor alle leuke plekjes.

VEEL PLEZIER IN ZANDVOORT!  

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

 

magnifier