Wildpluk workshops in de Zandvoortse duiden - 2022

Het programma tref je hieronder aan

17/03/2024

Elk seizoen organiseren we vanuit Liefs uit Zandvoort samen met herboriste Corina Busman van Groen Vitaal Wildpluk Workshops in de Zandvoortse Duinen. Je leert dan wat er in de duinen allemaal groeit aan eetbare planten en wat ze doen voor je gezondheid. Elk seizoen krijgen andere planten en kruiden de aandacht. In het voorjaar de voorjaarskruiden, in september de duindoornbes en de rozenbottel en in november kruiden en planten om thee mee te maken. Het programma tref je hieronder aan. Tickets bestel je via onze webshop

BESTEL TICKETS 

PROEVEN & ZELF AAN DE SLAG

Tijdens de Wildpluk Workshops laat Corina je zien welke eetbare kruiden en planten er in de Zandvoortse Duinen groeien. Deze superfoods uit de duinen zitten bomvol vitamines en helpen je gezondheid het hele jaar door. Corina vertelt je er van alles over en laat je de verschillende planten en kruiden proeven. Ook ze geeft praktische tips over hoe je ze kunt verwerken in gerechten, zoals smoothies, salades of pesto's. Tijdens de workshops ga je hier ook zelf mee aan de slag. We hebben de workshops inmiddels al verschillende keren georganiseerd en krijgen altijd erg enthousiaste reacties. De workshops starten vanuit de Zuidduinen in Zandvoort bij de Amsterdamse Waterleidingduinen (parkeren bij P-Zuid/ingang Amsterdamse Waterleidingduinen).

MAART: VOORJAARSKRUIDEN UIT DE DUINEN WildplukWorkshopVoorjaarskruiden2 1920w

Tijdens deze Wildpluk Workshop in het voorjaar ga je samen met Corina op zoek naar de voorjaarskruiden die groeien in de Zandvoortse Duinen. Dit zijn veelal kruiden die je helpen je lichaam te reinigen om af te komen van de afvalstoffen die je in de wintermaanden hebt vastgehouden. Denk bijvoorbeeld aan brandnetel of duizendblad. Maar er zijn ook weer kruiden die bomvol vitamines en mineralen zitten en je weerstand een boost geven, zoals winterpostelein. Tijdens de workshop ga je zelf een smoothie of een pesto maken van voorjaarskruiden. Wil je hier meer over weten of zelf de duinen in gaan, bestel dan ons E-Boekje Superfoods uit de Duinen (bij deelname aan de workshop ontvang je dit boekje gratis).

  • Kosten: € 35,00 inclusief BTW & E-boekje Superfoods uit de Duinen t.w.v. € 5,95.
  • Aantal personen: max. 12
  • Tickets via de webshop

DEZE WORKSHOPS HEBBEN INMIDDELS PLAATSGEVONDEN. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe workshops in het voorjaar van 2023? Stuur dan een mail naar [email protected].

9 SEPTEMBER 2022: DUINDOORNBES & ROZENBOTTELWildplukWorkshopDuindoornbes2 1920w

In september kleuren de (Zandvoortse) duinen oranje van de mooie duindoornbessen. Een beetje bittere besjes die bomvol Vitamine C zitten en die je dus prima kunt eten. Ook zie je overal rozenbottels groeien, dit zijn ook echte vitaminebommetjes. Beiden maken je lichaam klaar voor de wintermaanden. Tijdens de workshop ga je zelf duindoornbessen en rozenbottels oogsten en van de duindoornbessen een elixer maken.

VRIJDAG 9 SEPT 2022: DUINDOORNBES & ROZENBOTTEL

18 NOVEMBER: THEE WILDPLUK WORKSHOPWildplukWorkshopTheeuitdeDuinen2 1920wTijdens deze Wildpluk Workshop ga je specifiek op zoek naar planten en kruiden die je kunt gebruiken om thee van te maken, bijvoorbeeld de grove den, de meidoornbes en de rozenbottel. Corina vertelt je van alles over de krachten van takjes en besjes. Tijdens de workshop meng je ook je eigen thee van kruiden die je in de Zandvoortse Duinen kunt vinden. Deze thee neem je mee naar huis en helpt je gezond de wintermaanden door. Samen met Corina ontwikkelde ik ook een Kruidenthee uit de Zandvoortse Duinen, die je op verschillende plekken in Zandvoort kunt kopen. 

VRIJDAG 18 NOV 2022: THEE WILDPLUK WORKSHOPS 

WILDPLUKREGELS

Naast dat herboriste Corina je planten, kruiden en besjes laat proeven, vertelt zij ook van alles over de wildplukregels. Je mag namelijk niet zomaar overal plukken. En als je ergens plukt dan is het alleen voor eigen gebruik. Corina neemt tijdens de workshops daarom ook veel kruiden en planten mee uit haar eigen tuin of die zij biologisch heeft ingekocht.

BESTEL TICKETS BEDRIJFSUITJES

Ben je geïnteresseerd in een Wildpluk Workshop voor jouw bedrijf, team of vriendengroep? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden: [email protected].

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

magnifier