ZANDVOORT ART: 14 & 15 OKTOBER 2023

Toegang is Gratis

17/03/2024

Zandvoort wordt steeds meer een kunstdorp en bij Zandvoort Art 2023 zie je dat goed terug: dat wordt elk jaar mooier en uitgebreider! Op 14 en 15 oktober kun je van 12.00-17.00 uur op meer dan 20 locaties langs bij zo’n 60 kunstenaars. Uit Zandvoort, maar ook uit Haarlem en Heemstede en zelfs uit Rotterdam en Zuid-Limburg. In deze blog licht ik een aantal kunstenaars uit die mij aanspreken en waar ik zelf zeker even ga kijken! Op sommige locaties kun je ook even koffie drinken. Meer informatie over alle deelnemende kunstenaars, het programma en de locaties vind je op: www.zandvoortart.nl. TOEGANG IS GRATIS. 

AZIATISCHE GEZICHTEN DOOR GRACE SPIEGEL

grace spiegel over about schilderkunst orientaalse Aziatische atelier 1 bba8b1fc 1920w

Grace Spiegel woont in Zandvoort en heeft haar atelier in Heemstede. Met houtskool op vintage linnen maakt zij gezichten geïnspireerd op Aziatische kunst. Haar mooie poetische werk is inmiddels te zien op verschillende kunstbeurzen en galerieën in Nederland en daarbuiten, bijvoorbeeld op Ibiza, in Marbella, Kopenhagen en Parijs. En misschien heb je het ook wel eens zien hangen bij Côte in Heemstede. Tijdens Zandvoort Art hangt haar werk in de Agatha Kerk.

ZEEBEESTEN DOOR PAUL JANSEN

Schermafbeelding2023 09 20om20.46.08 1920w

Paul Jansen is geboren getogen in Zandvoort en een echte surfer. Al jaren maakt hij houtsnijsculpturen, zoals totempalen en tiki’s. Paul is in Zandvoort vooral bekend om zijn ‘zeebeesten’ en ‘surf-art’, geïnspireerd op de oceaan, golven en surfen. Je hebt zijn werk misschien weleens gezien bij verschillende strandpaviljoens, zoals Tijn Akersloot, Ohana Beach en Outpost. Tijdens Zandvoort Art kun je bij hem langs in zijn atelier in het Rode Kruis gebouw of bij Tijn Akersloot.

SPIEGELING DOOR IRIS PLANTING

Schermafbeelding2023 09 21om20.36.42 1920w

Iris Planting woont sinds een paar jaar in Zandvoort en heeft haar atelier in Heemstede. Iris is vooral bekend als fotograaf van grote namen uit de mode, muziek, sport en politiek. Voor haar eigen kunstproject Spiegeling combineert zij alles wat groeit en bloeit in de duinen en bij de zee met haar passie voor het menselijk lichaam. Zij legt daarmee twee beelden vast in één veranderend beeld. Door deze speciale techniek zie je een transformatie van natuur naar mens. Haar werk is te zien in het bijgebouw van de Protestantse Kerk.

SABRINA VAN I SEA YOU

Schermafbeelding 2023 09 21 om 21.11.53 1920w

Sabrina van I Sea You is kunst- en portretfotograaf. In haar werk onderzoekt ze de verbinding met de natuur en probeert zij op een dieper niveau met haar om te gaan door middel van haar werk. Daarmee hoopt ze anderen te inspireren om te zien, te waarderen en zorg te dragen voor onze mooie natuur. Tijdens Zandvoort Art is haar werk te zien in het Oude Raadhuis.

DAGVOGELS DOOR ROGIER CORNELISSE

ZandvoortArt4

Rogier (reclamemaker, dichter en illustrator) uit Heemstede tekent sinds januari 2020 elke dag een vogel, meestal met een korte tekst erbij. Deze plaatst hij op zijn Instagram-account. Inmiddels zijn dit er meer dan 1.300! Tijdens Zandvoort Art zijn een aantal van zijn Dagvogels te zien in het Oude Raadhuis.

CORA KLIJN IN HAAR WINKEL RELOVED

ZandvoortArtCora 1920w

Cora Klijn schildert wat ze leuk vindt, vooral kleurrijke portretten. Een paar maanden geleden opende zij haar winkeltje Reloved in de Haltestraat. Hier kun je haar schilderijen bewonderen tijdens Zandvoort Art en hier zal zij komende winter ook workshops en cursussen geven. Leuk om even te gaan kijken in haar winkel met mooie vintage kleding.

IRENE BERNHARDT BIJ WIJN AAN ZEE

ZandvoortArtIrene 1920w

Irene Bernhardt fotografeert de anonimiteit van de mens in zijn natuurlijke habitat; thuis, op straat in de natuur. Haar foto’s tonen mensen in beweging en op een dynamische manier maar met afstand. Onscherpte en beweging zorgen voor sfeer in haar foto’s. Haar werk is te zien bij Wijn aan Zee op het Stationsplein, wat ook een leuke locatie is om even een wijntje te drinken.

ATELIER 'T SCHELPJE VAN RICK KOPS

Zandvoort Art Atelier 1920w

Rick Kops woont sinds september 2022 in Zandvoort en laat zich inspireren door zijn omgeving. Zo schilderde hij pasgeleden nog ‘De Hartslag van Zandvoort’ op een pand op de Buureweg, zie foto hieronder. Tijdens Zandvoort Art kun je een kijkje nemen in zijn atelier op Schelpenplein 19.

ZandvoortArtHartslag 1920w

DE POORTJES VAN MARK BEEREPOOT

ZandvoortArtpoortjes 1920w

Als je dan toch op het Schelpenplein bent, loop dan even langs een van de 'Poortjes van Zandvoort' van Mark Beerepoot. Mark maakte hier met airbrush en duurzame verf mooie herkenbare Zandvoortse plaatjes. Deze op de foto vind je tussen de Duinweg en de Hogeweg. Meer werk van Mark Beerepoot kun je tijdens Zandvoort Art zien bij Rabbel bij het LDC.

ZEE & ZEEDIEREN VAN MAARTEN VIS

Zandvoort Art Maarten Vis 1920w

Bij Le Bar op het Kerkplein kun je de mooie waterverfschilderijen van Maarten Vis bekijken. Maarten is opgegroeid in Zandvoort en werkt als grafisch (3d) ontwerper. Hij houdt van het water en legt de zee en zeedieren vast met waterverf. Le Bar is meteen een leuke plek om even een koffietje drinken, lunchen of borrelen.

PAKJE KUNST

ZandvoortArtPakjeKunst 1920w

De vintage sigarettenautomaat met Pakje Kunst is ook aanwezig tijdens Zandvoort Art. Voor 2x 2 Euro (dus muntjes mee!) koop je hier de leukste mini-kunstwerkjes, waarbij het uiteraard een verrassing is wat je krijgt! Er zit zoveel leuks tussen van kunstenaars uit Zandvoort en omgeving! Tijdens Zandvoort Art staat Pakje Kunst in het LDC. In het LDC kun je ook veel werk van andere kunstenaars zien.

MEER INFORMATIE

Zandvoort Art

14 & 15 oktober 2023

12.00-17.00 uur

Het Zandvoort Art boekje met info over de route en alle deelnemende kunstenaars vind je bij Wijn aan Zee (Stationsplein), het LDC en bij het Zandvoorts Museum.

www.zandvoortart.nl

Instagram: @zandvoortart

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Zandvoort Art.  

 

magnifier